Évindító belső dialógusaimról…

Nagyon szeretek olvasni. Havi szinten közel ezer oldalt olvasok könyvekből. Szépirodalom, szakirodalom.
Ha viszont az interneten egy hosszabb írásra bukkanok, annak bizony nagyon érdekesnek kell lennie ahhoz, hogy végig olvassam.
Ebből a megfontolásból kérlek, hogy az alábbi írást úgy olvasd, hogy a célom “csak” annyi vele, hogy gondolatokat indítsak el bennd a belső kommunikáció témakörében.
Három honlapomon keresztülívelő írás ez. Az volt a célom, hogy ha valaki egyre ráakad, akkor akarja a másik kettő tartalmát is megismerni.

Nincs ajánlott sorrend, kezdheted akár ezzel az írással.
(A másik két rész linkje a cikk után található.)

Párbeszédek zajlanak bennünk. Időnként még talán kérdezzük is magunkat.
Hogyan lehet igazán eredményesen kommunikálnunk magunkkal?

Tapasztalataim szerint a belső dialógusaink során nagy segítséget jelent ha vannak jól megfogalmazott céljaink, és van elképzelésünk arról is, hogy miként fogunk oda eljutni.
Az eredményességnek nem feltétele, de jó ha megvan bennünk, a hálaérzet. Hálásnak lenni azért ami van, s nem azon gyötrődni, ami nincs, ami elérhetetlennek tűnik.

Az eredményes kommunikáció szempontjából megkerülhetetlen kérést is megosztom: Kérlek engedd meg magadnak, hogy szeresd magad!
Vajon az az ember, hogyan tud önmagában hinni, aki nem szereti magát? Hogyan lehet úgy pozitívnak lennem, ha saját magamat nem szeretem?

Folytassam?
Folytasd Te!
Legyen 2014 a sikeres belső kommunikáció éve, és meglátod a külső eredmények sem maradnak el!

————————————————————————————————————————-

Az írás első része ITT olvasható>>>

Az írás második része pedig ITT olvasható>>>