Gazdálkodj!

A Gondolatok erejéről én azt  tartom, hogy mindennel gazdálkodnod kell. Nem csak a pénzeddel, időddel, s az erőddel. Sokkal, de sokkal inkább a gondolataiddal. A gondolatokkal, amelyek nem egyszer szülik az örömöt és bánatot, sikert és kudarcot, egészséget és betegséget. És talán az életet, s a halált. (07.02.21.)

És ahogyan öregszem, egyre inkább azt tapasztalom, hogy életemben a gondolat a meghatározó, elsődleges erő. A világ persze nem erre tart. A fogyasztói társadalom nem szereti a gondolkodó embert. Csak azt ülteti trónra aki követi az utasításait, úgy él, ahogyan a reklámokon keresztül azt bemutatja. Azt eszi, azt issza, azt veszi amit reklámoznak és hajlandó tudomásul venni, hogy létezik az erkölcsi avultatás és gondolkodás nélkül cseréli ki élete kellékeit a trendire, a divatosra, hogy teljesüljön az ember egyik legmélyebb vágya; megtalálni a boldogságot.
S eltelik az életük a boldogság kereséssel, de ritkán lelik meg. Elmennek mellette, mert ők nem önmaguk, mert ők valójában a fogyasztói társadalom szolgái.
No, abba hagyom. Jól elkanyarodtunk a gondolatok erejétől.
Ne kövezz meg, ha nem értesz egyet velem. Kérlek.
(08.10.11.)Hagyj üznetet


Név

Email(nem publikus)

Weboldal

Üzenet