Miért te fizeted az ő nyaralását?

Egyik reggeli sétámon vettem észre, hogy a mínusz kilenc fok ellenére sarkáig ki volt nyitva egy pénzintézet ajtaja, és az összes ablaka. Egy jó negyedóra múlva jártam arra ismét  és még mindig szellőztettek. És azóta több nap is vitt arra az utam… Igen, ugyan az a kép.

Túllépve azon, hogy mennyire fontos a friss levegő, nekem inkább az jutott eszembe, hogy valamiből fel is kell fűteni majd nyitásra, illetve valaki, valakik pénzéből. És szaladtak tovább a gondolataim s ,,találtam ki magamtól", hogy a vezetők álomfizetését is valakik ,,összedobják", mi több, a luxus-nyaralásaikra is pénz kell és a sort még folytathatnám. 

A kérdés most az, hogy vajon a te pénzedből  hány bank él(ősködik)? Mennyi helyen fizetsz bele a fűtés-, a villanyszámlába és finanszírozod -ha csak apró részben is- a vezetők luxuséletét?!

Elgondolkodtál te már ezeken? Hogy amikor hitelt veszel fel, akkor a különböző kezelési költségekben, illetve magában a törlesztő részletben valamilyen szinten te is pénzeled a bank működését, a fényűzését, a pompáját. Nem biztos, hogy mindez a szemed előtt van. Éppen ezért szóltam.Hagyj üznetet


Név

Email(nem publikus)

Weboldal

Üzenet