Ha szerencsés embernek gondolod magad, itt elmondhatod*.

Kérlek pár mondatban írd le, hogy miért vagy te szerencsés ember. Hátha tanulságos és követendő lehet azoknak, akik szeretnének Szerencsés Emberek lenni.


K. Péter / Szekszárd (2016.05.29.)

Szerencsés vagyok mert így a negyvenen túl már látom, hogy nem a siker és a pénz a lényeg számomra.
Még csak az sem a lényeg, hogy milyen világban élek…
…a lényeg, hogy milyen világ él bennem!
Szerencse az is, hogy a körülöttem élők szeretnek és én is szerethetem őket.
Kell ennél több a szerencse témakörében?


Éva / Baja (2016.02.28.)

Szerencsés vagyok a találkozásaim, a jelenem és a játék-öröm-érzéseim megélése miatt.
Szerencsés vagyok, mert érzékelem,  képes vagyok fejlődni.
Egyre kevesebbet félek.


Samuka /Hatvan (2015.01.29.)

Szerencsés vagyok mert egészségesnek születtem, és mert a nehéz pillanatokban a jó Isten mindig mögöttem áll, és szerencsés vagyok mert én annak érzem magam


Edit /Eger (2015.01.04.)

Minden nap történnek velem olyan dolgok, melyekért végtelen hálát érzek. Ezért nagyon szerencsés ember vagyok.


Gyöngyi /Nagykanizsa  (2014.12.21.)

Azért vagyok szerencsés mert élek és engem választott az Isten édesanyának


Magdolna /Budapest (2014.09.26.)

Szerencsés vagyok, mert mindazoknak ellenére, amik történtek velem, még mindig életben vagyok. Szerencsés vagyok, mert a jó Isten megadta hozzá az erőt, hogy mindent kibírjak és elviseljek.
Szerencsé vagyok, mert valahogy mindig megmenekülök és kikeveredek a legrosszabb helyzetből is.
Szerencsés vagyok, mert felfedeztem, hogy nem túlélni kell, hanem élni!
Szerencsés vagyok, mert VAGYOK!


Katie /Szombathely (2014.03.27.)

Szerencsés vagyok, mert az első szerelmem lesz a férjem is. Mert 15 éves korunkban ismerkedtünk meg, és senki nem hitt nekünk, amikor arról meséltünk, hogy mi örökké együtt maradunk. És lám, lassan 8 év telt el. 23 vagyok, és nem lehetnék boldogabb…


Ildikó /Szlovákia (2014.02.09.)

Szerencsés vagyok mert vannak akik szeretnek, mert amennyi akadályt leküzdöttem,  szerencsés vagyok mert sokan eltapostak de talpra álltam és itt vagyok és még sokáig itt is leszek. Szerencsés vagyok mert csak szeretetet adhatok és másoknak ez a legnagyobb öröm, minden kis dolgokban meglátom a boldogságot és még sorolhatnám.  Szerencsés vagyok, már csak azért is, hogy minden reggel felébredek és ha még a világ zord és rideg, de a szépséget és a csodákat kell meglátni.


Zoltán  (2013.08.05.)

Annyira vagyunk szerencsések, amennyire szerencsésnek tartjuk magunkat. Szerencsések lehetünk, azért, hogy kaptunk egy életet, amit arra használunk fel, amire csak akarunk. Szerencsések vagyunk, mert meg van a mindennapi eledelünk és ruházatunk. Szerencsések vagyunk mind, mert hibázhatunk, tanulhatunk, tapasztalhatunk. Szerencsések vagyunk, mert még élhetünk…


V. Anikó (2012.10.10.)

18-20 évesen bizonyos embereket “sajnálati korba” soroltam. Azokat, akiket motiválatlannak, fásultnak, mosolytalannak láttam, ebbe a kategóriába tettem, és folyamatosan emlékeztettem magam erre. A napi gondok, rutinok észrevétlenül maguk alá gyűrtek, és az év elején döbbentem rá, hogy én is ebbe a “korba” kerültem. Egy fiatal kollégám szegezte nekem: “baj, hogy én élvezem ezt a munkát?” Azt válaszoltam, hogy “nem az a baj, hogy Te élvezed, hanem az, hogy mi már nem.” Ráeszméltem, hogy elveszítettem a céljaimat, az utamat és ezzel párhuzamosan urrá lett rajtam a félelem. Féltettem az állásomat, a családomat, a megélhetésünket…. Meggyőződésem, hogy a félelmeim miatt pontosan a félelmeimben képet öltött helyzet felé  haladtam. Teremtettem magamnak pár órát arra, hogy mindent átgondoljak, kimossam az agyam, felidéztem a “sajnálai kor” ismérveit.
Másnap új emberként kezdtem, céltudatosabb lettem (még fokozható), nyitott, empatikus és azt gondolom, vonzom az embereket. Ha úgy tetszik, átmostam az agyam, szerintem vállalható. Olyan emberekkel, akikkel korábban nem értettem szót, tökéletes a kommunikációm. Fontos, hogy nem harcolok, küzdök, de nem harcolok. Megtanultam elengedni dolgokat. Amit a legfontosabbnak érzek, elhagytam a félelmeimet, az önbizalmam megnőtt és rádöbbentem, most is azt csinálom, amit 20 évesen is szerettem volna, így nem azon töröm a fejem, hogy hogyan váltsak, hanem azon, hogy mit emeljek be mellé, hogyan teljesedhetek ki ezen a pályán.
Ami a legfontosabb, azt nem szabad elfelejtenem, hogy én valóban szerencsésnek mondhatom magam. A sok valós, vagy vélt probléma, aggodalom, harc 3 éve kihozott nálam egy félt betegséget is. Szerencsém volt. Ezzel kapcsolatosan hideg fejjel, szinte kívülállóként hozok döntéseket, mely sok esetben már ijesztő volt a környezetem számára, de azóta is így kezelem.
Ma szinte fővesztéssel jár ilyet mondani, de én köszönöm szépen, jól vagyok és bizony szerencsésnek érzem magam!


 

Dr. V. Zsuzsanna – Németország (2012.10.02.)

Szerencsés ember vagyok. Olyan embereket szerethetek, akiket mind egy-egy értékes ajándékként kaptam az életembe, és akik külön áldásként még viszont is szeretnek engem. Szerencsés vagyok, mert mindig megmarkolja valaki a kezemet, és tovább vezet az utamon, amikor hanyatlik az erőm, amikor roskadozik a lelkem. Szerencsés vagyok, mert boldog vagyok, és ezt mindig tudva tudom is.


 

Csaba – Salgótarján (2011.07.30.)

Szerencsésnek érzem magam, mert nagyon jók a megérzéseim, így előre látom a saját jövőmet, és ezen mindig tudok változtatni, ha akarok. :)


Piller Zs. – Mezőkövesd

Szerencsés ember vagyok, mert úgy vélem, hogy sikeres vagyok az üzleti életben, tehetséges, és őszinte üzletemberként, valamint szerencsés vagyok, mert a családom légkörében egy picit mindig a paradicsomban érezhetem magam, amely az örökké valóságig tartó szeretetet sugalja…….


Dekor – Baranya

Azért érzem magam szerencsés embernek, mert mindig sikerült olyan célokat kitűznöm magam elé, ami nem haladta meg a képességeimet, valamint az akadályokat pont a kellő erőfeszítéssel sikerült leküzdnem a célok eléréséhez.


Kovácsné Enikő – Vác

…mert mindenem megvan, amire szükségem van. Azt pedig, hogy mire van szükségem – egy bizonyos szint után: én döntöm el!


Ilbó – Sopron

Igen, sok vihar dúlta fel az életemet, de nagyon szerencsés vagyok, mert szeretet vesz körül. Van hitem, tudok szeretetet adni és képes  vagyok azt elfogadni. Mi más ez, ha nem szerencse?


Petrik Éva – Őrbottyán

Szerencsés embernek érzem magam, mert -bár cseppet sem az én érdemem, de- lehetőségem van bízni a rám figyelő, gondoskodó Istenben. Igyekszem élni ezzel a lehetőségemmel.


Kiss Szabolcs – Pellérd

Nagyon örülök a csodás gondolatoknak és annak, hogy én is gazdagíthatom ezen embercsoport nagyszerű halmazát.Tesszük a dolgunkat a mindennapokban és ez rutinszerű, mondjuk magunban… Csak a”tükör” igazol bennünket, hogy minden pillanat egy jó döntés volt,környezetünk,családunk munkánk. Mivel minden percemet igyekszem hasznosan eltölteni -hiábavalóságnak helye nincs-felkiáltással, így Boldog vagyok, hogy mondhatom nektek; jó dolog ha az ember szerencsés!


Széll Barnabás – Vác

Szerencsés vagyok, mert szabad lehetek. Láthatom, hogy az életben vannak lehetőségek és vannak zsákutcák, vannak fájdalmak és szépségek, vannak állandó dolgok és vannak változók, vannak kényszerhelyzetek amikből nehéz szabadulni és vannak utak amiket választani kell.
Szerencsés vagyok mert látom, hogy az élet mulandó és én csak egy porszem vagyok benne.
És ezek miért tesznek szerencséssé?
Mert a földi mulandóság tudata, értékesebbé teszi a világo(m), azt hiszem…


Szabó István – Göd

Örülök ennek az oldalnak, mert megoszthatom veletek az én szerencsés történetemet. Egyszerű, becsületes és szorgalmas ember vagyok. Valaki már ezért megáldotta az életem, elégedetten élek. Szerencsés Ember vagyok!


Koper Hajnalka – Debrecen

Mozgáskorlátozott vagyok, így születtem. Mégis vallom, szerencsés az életem. Kedves férjem van, egészséges két szép gyermekem, és vannak jó céljaim. (Pont itt a honlapon is olvasom a célok fontosságát.) Megelégszünk azzal ami van, nincsenek nagyravágyó terveink.

*Kérlek mondd el a te szerencsés történetedet most!

Név: (kötelező, de lehet becenév is)

E-mail cím: (kötelező, de nem jelenik meg sehol)

Ezen a településen élek: (megjelenik)

Ezért vagyok szerencsés:

A robotok kiszűrése miatt kérlek írd be ezt a kódot:
captcha

Vajon mi lehet a szerencse titka?